De beste supplementen!

Maca superfood

 

 

 

Zuid Amerikaans superfood


Zoals zovele overheerlijke en bijzonder gezonde superfoods, is ook maca afkomstig van het schitterende continent Zuid-Amerika, waar deze speciale voedingsbron met name vanuit Peru afkomstig is. Hier wordt deze 'Lepidium Meyenii', zoals haar Latijnse naam luidt, al eeuwenlang door de plaatselijke bevolking bijzonder hoog geprezen om haar gezondheids bevorderende eigenschappen.


Aphrodisiac


De wortel wordt ook wel de 'Andes aphrodisiac' genoemd en wordt al bijna 3000 jaar gecultiveerd in de hoogste regionen van het Andes gebergte. De maca wortel is tevens de hoogst gecultiveerde eetbare plant ter wereld, die gemiddeld op hoogtes van rond de 3000 meter, maar zelfs tot op hoogtes van 4000 meter wordt verbouwd. Dit is iets waar geen enkele ander gewas zich in de verste verte ook maar mee kan meten, omdat ze dit soort hoogtes gewoonweg niet zouden overleven.

Geschiedenis


Bepaalde studies beweren dat het eerste volk wat ooit deze krachtige wortel verbouwd heeft, het Pumpush volk zou zijn. Dit zouden zij gedaan hebben nadat ze het Amazone gebied achter zich lieten, om zich in andere streken te gaan vestigen. Later hebben verschillende andere stammen en volkeren, waaronder de Inca's dit gebruik overgenomen. De plant was zelfs zo populair onder de plaatselijke bevolking, dat het tijden lang dienst deed als geldig betaalmiddel, zelfs voor belastingen. Ook de Spanjaarden die het gehele continent binnen drongen, kwamen op een bepaald moment in contact met de maca wortel en waren dusdanig onder de indruk van de potentie van deze wortel, dat ook zij veelvuldig tot consumptie overgingen en zelfs hun dieren ermee voerden, om uitputting in de hooglanden van de Andes te voorkomen.

Werking


De kracht van maca komt waarschijnijk deels voort uit het feit dat de wortel en gehele plant onder de meest bizarre en extreme weersomstandigheden weet te overleven en te groeien. Niet alleen is de plant in staat om tot op grote hoogte te overleven, maar daarnaast overleeft maca onder omstandigheden met heel veel zon en extreme temperaturen, die variëren tussen 20 graden boven nul tot wel 10-15 graden onder nul....en dat binnen 24 uur ! Vermoedelijk is het incasseringsvermogen van de plant ook oorzaak van het feit dat het zoveel kracht en uithoudingsvermogen levert aan de consumenten die deze powerfood nuttigen. Hierdoor is het bijvoorbeeld een uitstekend middel voor mensen die extreme sports bedrijven of zeer intense vormen van sport beoefenen, zoals vele gevechtssporten en bijvoorbeeld marathon lopen en schaatsen.