De beste supplementen!

Tongkat Ali natuurlijk groeihormoon

Tongkat Ali is een plant uit Zuidoost Azië (Indonesië, Maleisië). De wortels bevatten stoffen die sexprestaties kunnen verbeteren. Tongkat Ali betekent letterlijk: de stok van Ali. Een goede hint. Uiterlijk is er een grote overeenkomst met ginsengwortel, maar die bevat andere bestanddelen.

Tongkat Ali uit Maleisië

 Het Tongkat Ali extract uit Maleisië wordt met water gemaakt. Het resultaat is een gedroogd 1:50 extract. De Tongkat Ali moet een bepaalde leeftijd hebben om er een goed extract van te kunnen maken. In Maleisië doen ze hun best om een goede kwaliteit te leveren

Wat doet Tongkat Ali extract
Sexprestaties Tongkat Ali geeft meer zin in sex. Een sterkere erectie, meer zin in sex en het grotere uithoudingsvermogen bij sexprestaties zijn de redenen om het als sexstimulans te gebruiken. Testen tonen deze eigenschappen bij dieren aan.

Testosteron

De theorie achter de sterkere testosteronwerking wordt nog bestudeerd. Aangenomen wordt dat een verhoging van het vrije testosteron in het bloed hiervan de oorzaak is en een werking die gelijk is aan die van humaan chorion gonadotroop hormoon (HCG). HCG stimuleert de geslachtsorganen tot productie van de geslachtshormonen. Bij dieren is een toename van de hormonen LH en FSH gezien en een afname van oestradiol.

Onderzoek

 Er is een onderzoek (van een Amerikaanse fabrikant) bij mensen gedaan, dat een netto stijging van het testosterongehalte van 16% en een daling van het cortisolgehalte van 33% gaf (alcohol/water-extract). Bij een ander onderzoek moeten de proefpersonen zelf het effect vast laten stellen. Een positieve tendens schijnt zichtbaar te zijn, maar de resultaten zijn nog niet gepubliceerd. Er is nu eindelijk bij oudere mannen wel aangetoond, dat de testosteronspiegel steeg, nadat enkele weken lang Tongkat Ali werd ingenomen.

Vrij testosteron

Het vrije testosteron is de actieve vorm van testosteron, het is dus niet gebonden aan de eiwitten die in het bloed aanwezig zijn. Testosteron is normaal in het bloed voor een deel gebonden aan het eiwit SHBG (sex hormone binding globuline). Het losmaken van testosteron van zo'n eiwit versterkt de werking, maar de totale hoeveelheid testosteron kan gelijk blijven.

Sport
Sporters gebruiken Tongkat Ali omdat het meer energie geeft en het gevoel van vermoeidheid wegneemt. Het wordt gebruikt om met meer testosteron en/of minder cortisol de spieropbouw te bevorderen Tongkat Ali werkt meteen als een soort pepmiddel en als sexmiddel, maar moet toch langer achtereen gebruikt worden bij spieropbouw.